Izpovedujte in molite

Izpovedujte in molite

Izpovedujte torej drug drugemu svoje pomanjkljivosti (svoje napake, spodrsljaje, napačne korake, prestopke, žalitve, grehe) in molite [tudi] drug za drugega, da boste lahko ozdravljeni in obnovljeni [na duhovni zvok uma in srca]. (Jakob 5,16)

Greh nas ločuje od Boga. Povzroči, da se počutimo daleč od Njega; povzroči, da se želimo skriti pred Njim ali da ne želimo govoriti z Njim; in prav tako nam lahko prepreči, da ne slišimo Njegovega glasu. Ko vemo, da smo grešili, moramo prositi Boga za odpuščanje in ga potem sprejeti, ker nam je On sam obljubil, da nam bo oprostil, ko se pokesamo. Skrite stvari imajo lahko moč nad nami. Zato nam je včasih v veliko pomoč, ko priznamo (izpovemo) svoje grehe drugim ljudem, prav tako kakor pravi današnja svetopisemska vrstica.

Izpovedati nekomu svoje napake in krivdo ter prositi za molitev, zahteva najprej, da najdemo nekoga, ki mu res zaupamo, in drugič, da smo pripravljeni pustiti ponos ob strani in ponižno spregovoriti o svojih bitkah. Če vam to predstavlja izziv, prosite Boga, naj vam pomaga rasti v ponižnosti, saj so rezultati, če najdete prijatelja, ki mu zaupate, osupljivi. Povejte tej osebi: “Borim se na tem področju in rad/-a bi bil/-a svoboden/-na. Prizadet/-a sem in potrebujem tvojo molitev.”

Spomnim se, kako sem se nekoč borila z občutkom ljubosumja. Molila sem, a me je še vedno mučilo ljubosumje, zato sem izpovedala to možu Davu in ga prosila, naj moli zame. Ko sem prinesla ljubosumje na luč in ga priznala, se je zlomila njegova moč nad menoj, in bila sem ga osvobojena. Vedno pojdite najprej k Bogu, ampak če potrebujete pomoč prijatelja ali duhovnega voditelja, ne dovolite, da vas ponos zaustavi.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne dovolite, da vam ponos prepreči priznanje svojih grehov drugim, kadar morate to storiti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon