Dobre besede

Dobre besede

Nagovarjajte drug drugega s psalmi, hvalnicami in duhovnimi pesmimi, darujte hvalo (slavite) z glasovi [in instrumenti] in pojte z vsem svojim srcem Gospodu. (Efežanom 5,19)

King James je takole prevedel današnjo vrstico: »Govorite sami s seboj v psalmih, hvalnicah in duhovnih pesmih, pojte in ustvarjajte melodijo v svojem srcu Gospodu.« Rada navajam oba prevoda te vrstice. Pomembno je, kako govorimo sebi, in prav tako je pomembno, kako govorimo drugim.

Zlahka se ujamemo v zanko in govorimo o negativnih stvareh, težavah, razočaranjih in bitkah. Vendar prav nič od tega ne pripomore, da bi ostali polni Duha, in nič od tega ne odseva, kar nam Sveti Duh želi govoriti, ker On v ničemer ni negativen. Tudi kadar nam želi spregovoriti o težavi, spregovori zato, da prinese rešitev. Kadar nam spregovori o težkih okoliščinah, to naredi zato, da nas potolaži in okrepi. Bolj ko mislimo in govorimo o lastnih težavah, slabotnejši postajamo. Ko pa govorimo o Jezusu in mislimo Nanj in na Njegove obljube za nas, smo okrepljeni.

Življenje ni vedno láhko; občasno vsi naletimo na težave. Bog nas je napolnil s svojim Duhom, da bi nam omogočil narediti težke stvari z lahkoto. Ko greste čez težke čase, naj bo vaše uho pozorno na Božji glas. Izgovarjajte spodbudne stvari, ki vam jih Bog govori v svoji Besedi in preko glasu Duha v vašem srcu. Vsi se hranimo z lastnimi besedami, zato je zelo pomembno izgovarjati dobre besede, polne življenja.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Danes modro izbirajte besede, ker imajo moč življenja ali smrti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon