Razlaganje jezikov

Razlaganje jezikov

… drugemu [je dana] sposobnost razlaganja [takih] jezikov. (1 Korinčanom 12,10)

Kadar nekdo govori v jezikih na skupnem slavljenju, mora biti sporočilo razloženo, glede na Prvo pismo Korinčanom 14,27. Včasih mi je bilo dano razumevanje ali razlaga sporočila v jezikih. K meni je prišlo kot vtis ali spoznanje v mojem duhu, kaj Bog želi sporočiti tem, ki poslušajo.

Za mnoga krščanska področja je vse to skrivnost samo zato, ker niso imeli nobenega učenja o tej témi. Prepričana sem, da živimo v težkih časih. Prav zato potrebujemo od Boga vso nadnaravno pomoč, ki jo lahko dobimo. Pomembno je, da nismo zavedeni, vendar je hkrati tudi pomembno, da se zaradi strahu pred zavedenostjo ne zapremo pred Božjimi darovi.

Pavel je spodbujal vernike, naj molijo v jezikih in naj molijo tudi, da bi jih razlagali. Verjamem, da bi tudi mi morali delati tako. Dar razlaganja jezikov omogoča, da bolje razumemo, kaj molimo, ko sami molimo v svojem molitvenem jeziku. Razlaganje se razlikuje od prevoda. Ne prejmemo dobesednega razumevanja vsake posamezne besede, ampak bolj splošen vtis, občutek, kaj Bog govori svojim ljudem.

Bog je Duh in mi smo duhovna bitja, ki se moramo naučiti v svojem duhu zaznati, kaj nam Bog govori. Spodbujam vas, da proučujete te stvari zase in prosite Boga, da vam razloži vse o svojih čudovitih darovih. Pomembno je, da ohranite odprtega duha in sledite vodstvu Svetega Duha, ko molite in iščete Boga.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bodite pogumni in prosite Boga, naj vas vodi v razumevanje Njegovih skrivnosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon