Na samem z Bogom

Na samem z Bogom

Potem ko je odpustil množice, je šel na goro, da bi na samem molil. Ko se je zvečerilo, je bil tam še vedno sam. (Matej 14,23)

Preživljanje časa z Bogom na tihem kraju je zame izjemno pomembno in verjamem, da tudi za vas. Doma imam pisarno, kamor grem vsako jutro, da se srečam z Bogom, preden se začnejo vsakdanje obveznosti. Poleg tega približno štirikrat na leto rada odpotujem za nekaj dni, da jih preživim sama. Uživam v tem in potrebujem podaljšan čas tišine in osredotočenosti na Boga.

Večina ljudi si vzame letni dopust in vsak teden načrtujejo neko sprostitev. Želimo se zabavati in sproščati, in s tem ni nič narobe. To potrebujemo, zato da ohranimo ravnovesje, zdravo življenje in čustva. Vendar še bolj potrebujemo duhovne počitnice in to naj bi bila prva stvar, vnesena na letni koledar ali tedenski urnik.

Samo predstavljajte si, kako bi počastili Boga, če bi rezervirali čas Zanj, preden si ga rezervirate za drugo. V ZDA in tujini vodim konference in vedno naredijo name močan vtis številni ljudje, ki si vzamejo dopust in odpotujejo, da se lahko udeležijo take konference. Vedno jih pohvalim in vem, da je Bog ponosen na njihovo odločitev. Duhovno bodo zrasli, ker nekaj žrtvujejo, da bi preživeli čas z Bogom.

Ne čakajte, dokler vas kaka težava ali tragedija ne prisili, da si vzamete čas za Boga, zato da bi našli odgovore na svojo stisko. Najprej in redno iščite Boga; tako boste duhovno že dovolj močni in usposobljeni, da se spoprimete z vsem, kar prihaja. Če je Jezus potreboval čas, da je bil na samem z Bogom Očetom, potem ga zagotovo potrebujemo tudi mi.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Potegnite svoj koledar na plano prav zdaj in si rezervirajte poseben čas z Bogom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon