Razločevanje duhov

Razločevanje duhov

… drugim [je dana] sposobnost razpoznavanja in razločevanja duhov [izjav pravih in zlih duhov] … (1 Korinčanom 12,10)

Prepričana sem, da je razločevanje duhov izjemno dragocen dar. Spodbujam vas, da si ga želite in ga razvijate. Nekateri pravijo, da razločevanje duhov omogoča ljudem nadnaravni vpogled v duhovno področje, kadar Bog to dovoli. Mnogi so tudi prepričani, da je razločevanje duhov dar, ki je dan zato, da lahko poznamo pravo naravo človeka ali okoliščin. Svet je poln zavajanja in mnogo ljudi ni takšnih, kot so videti. Dar razločevanja duhov nam pomaga videti pod maske, ki jih ljudje pogosto nosijo, zato da lahko vemo, za kaj v resnici gre. Dar nam prav tako pomaga zaznati, ko je nekaj dobro ali pa ko ima oseba dobro srce.

Z Davom sva mnogokrat videla delovanje tega daru, ko sva želela zaposliti ljudi, da bi delali v naši organizaciji. Mnogokrat je bilo videti, da so ljudje usposobljeni, sposobni, predani in »popolni« za delovno mesto, na katero so se prijavili. Spomnim se posebnega dogodka, ko smo se sestali z nekom, in vsi vpleteni so menili, da bi ga morali zaposliti. Jaz pa sem imela v srcu kljuvajoč občutek, da ga ne smemo zaposliti. Vseeno smo ga zaposlili in naredil ni prav nič drugega, kot da je povzročal težave. Dovolila sem svojemu sklepanju (miselnosti, da se bo dobro obnesel, ker je imel točno tak življenjepis, kot smo si ga želeli), da prevzame moje razločevanje, in želela sem, da ne bi.

Duh Boga živi v nas, nagovarja naše srce, ne naše glave. Njegovi darovi niso intelektualni niti ne delujejo v našem umu; Njegovi darovi so duhovni in delujejo v našem duhu. Treba je slediti temu, kar zaznamo v svojem duhu, ne pa temu, kar mislimo v umu, da je prav. To je razlog, zakaj nam je Bog dal razločevanje.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Naučite se razločevanja in ne odločajte se zgolj na podlagi tega, kar vidite in mislite.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon