Duh prošenj

Duh prošenj

Nad Davidovo hišo in prebivalce Jeruzalema pa bom razlil Duha milosti ali nezaslužene naklonjenosti in prošenj. (Zaharija 12,10)

Glede na današnjo vrstico je Sveti Duh Duh prošenj, kar pomeni, da je On Duh molitve. Sveti Duh polaga v nas hrepenenje po molitvi; to je eden izmed načinov, kako nam govori. Morda se niti ne zavedamo, kako pogosto nas vodi v molitev. Morda se nam zdi, da nam neka oseba ali stiska pač pride na misel. Da se naučimo prepoznati, kdaj nas Bog prosi, naj molimo, običajno zahteva čas; zame je bila to lekcija, ki sem se je zagotovo naučila s prakso.

Nekega ponedeljka sem začela razmišljati o pastorju, ki ga poznam. V naslednjih treh dneh mi je večkrat prišel na misel. V sredo sem srečala njegovo tajnico, ko sem šla na sestanek na delovno mesto, in nemudoma sem jo povprašala, kako gre pastorju. Povedala mi je, da je tisti teden zbolel, za nameček pa je še izvedel, da so njegovemu očetu odkrili raka, ki se je že razširil po vsem telesu.

Hitro sem ugotovila, zakaj mi je pastor tolikokrat prišel na misel v tistem tednu. Priznati moram, da nisem molila zanj; preprosto sem samo pomislila nanj. Seveda mi je bilo žal, ker sem zgrešila vodstvo Svetega Duha, a sem prepričana, da je Bog uporabil druge, da so molili zanj in mu služili, medtem ko sem se sama naučila pomembne lekcije o poslušanju Njegovega glasu.

Ko se nam pripetijo take stvari, ne smemo pasti pod obtožbe; preprosto se nekaj naučimo. Duh prošenj živi znotraj nas, nas vodi in nas nagovarja. Vztrajno moramo rasti, da smo bolj in bolj občutljivi na Njegovo vodstvo in tako lahko molimo za druge, kadar nas za to prosi, in vidimo velike stvari v njihovem življenju.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bolje je moliti za nekoga kot zgolj razmišljati o njem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon