Govorite Bogu o Njem samem

Govorite Bogu o Njem samem

O Gospod, Bog naših očetov, ali nisi Ti Bog v nebesih in tisti, ki vlada vsem kraljestvom narodov? V Tvoji roki sta moč in oblast, zato se Ti nihče ne more upirati. (2 Kroniška 20,6)

Ko je kralj Jozafat naletel na težavo, je šel h Gospodu. Ampak on ni šel h Gospodu, da bi govoril samo o svoji težavi; šel je h Gospodu in govoril o tem, kdo je On. Namesto da govorimo Bogu samo o svojih težavah, Mu moramo govoriti tudi o Njem samem. Moramo Mu pripovedovati, kako čudovit je, kako nam je izkazoval dobroto, kaj vse je že naredil v preteklosti in da vemo, kaj vse je zmožen narediti zaradi svoje veličine. Potem ko smo Ga slavili in poveličevali na tak način, pa lahko spregovorimo o težavi.

Lahko pomislim na nekaj ljudi, ki me pokličejo samo takrat, ko se znajdejo v stiski. To me prizadene, ker čutim, da se ne zanimajo zame, ampak zgolj za to, kaj lahko naredim zanje. Prepričana sem, da ste tudi vi že doživeli kaj takega in ste podobno čutili. Ti ljudje morda sami sebe imenujejo moji prijatelji, v resnici pa to niso. Seveda so prijatelji za čas stiske, ampak niso samo za take čase. Prijatelji so tudi za dobre čase. Ko preživljamo čas z njimi, jim ne govorimo samo o svojih težavah, ampak jih tudi spodbujamo, jim pokažemo, da jih cenimo, in jih podpiramo tako z besedami kot z dejanji.

Ko boste danes preživljali čas z Bogom, Mu zagotovo spregovorite o Njem samem in o vsej dobroti, ki vam jo je izkazal, in to preden omenite svoje težave.

Abraham je bil Božji prijatelj. Tudi sama si želim biti Božja prijateljica in verjamem, da vi tudi. Bog ni samo »reševalec težav«; On je naše vse.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Govorite Bogu o Njem samem, preden Mu govorite o sebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon