Iz vaših ust

Iz vaših ust

Človekovi so načrti v mislih in preudarki v srcu, od Gospoda pa pride [moder] odgovor z jezika. (Pregovori 16,1)

Bog nam včasih spregovori iz naših lastnih ust. Tega sem se naučila, ko sem bila pred velikansko odločitvijo in sem potrebovala Božji odgovor, a se mi je zdelo, kot da ne najdem Njegovega vodstva. Moje misli so me zbegale in prav nič nisem napredovala, dokler nisem šla na sprehod s prijateljico.

Približno eno uro sva razpravljali o tisti zadevi, medtem ko sva hodili, uživali na svežem zraku in v družbi druga druge. Predebatirali sva kar precej možnih rešitev in njihovega morebitnega izida. Pogovarjali sva se o tem, kako dobro bi lahko bilo, če bi se odločila za določeno pot, in kako slabo bi bilo, če bi se odločila za drugo. Še naprej sva se sprehajali, ko se mi je modra rešitev nenadoma usedla v srce, prišla iz mojih ust in sem vedela, da je od Gospoda. Ni prišla iz mojega uma; vzniknila je iz mojega duha, iz mojega notranjega bitja.

Kar sem se odločila, da moram storiti, se ni skladalo s tem, kar bi običajno želela storiti. Moja težava je deloma izvirala iz tega, ker sem želela Boga prepričati, da mora mojo zadevo obravnavati drugače. Težko sem razpoznala Njegov glas, ker se je moj um že uperil proti Njegovemu načrtu. Trmoglava miselnost je velik sovražnik miru in lahko ovira našo zmožnost slišati Boga. Pripravljeni moramo biti odložiti lastne želje, sicer lahko zgrešimo jasno besedo od Boga. On vedno najbolje ve, zato moramo v vseh okoliščinah podrediti lastne misli Njegovim.

Bog je obljubil, da bo, če Ga bomo iskali, napolnil naša usta z besedami, ki jih moramo izgovoriti (gl. Psalm 81,11). Prav to je naredil zame in to bo naredil za vas, ko Ga boste še naprej iskali in se predajali Njegovim načrtom.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Prosite Boga, da napolni vaša usta z besedami, ki jih morate danes izgovoriti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon