Izrazite bistveno

Izrazite bistveno

Ne vznemirjajte se in nič ne skrbite, ampak ob vsaki priložnosti in v vsem izražajte svoje želje Bogu z molitvijo in prošnjo (jasno prošnjo), z zahvaljevanjem. (Filipljanom 4,6)

Spominjam se časa med svojim potovanjem z Bogom, ko me je izzval, naj se potrudim, ko Ga prosim, kar želim in potrebujem, to izraziti z najmanj besedami, kot je le možno. Imela sem slabo navado, da sem preveč govorila, ko sem molila. Govorila sem brez prestanka, ker sem zmotno mislila, da kratka molitev ni dobra molitev. Seveda, tudi dolga molitev je dobra molitev, če je iskrena in nujna.

Ko me je Bog izzval, naj izrazim svoje prošnje s kar najmanj besedami, me je samo prosil, naj bom jedrnata, naj izrazim bistvo, potem pa naj malo čakam Nanj, preden preidem na naslednjo stvar, za katero moram moliti. Ko sem delala tako, nisem mogla verjeti, kakšna naraščajoča moč je prišla v mojo molitev. Do tega dne, kadar molim na tak način, čutim več moči in prisotnosti Svetega Duha, kot če bi govorila kot navita. Naučila sem se, da so najmočnejše, najučinkovitejše molitve, ki jih lahko molim, približno take: “Hvala Ti, Gospod,” “O, Bog, potrebujem Tvojo modrost,” “Daj mi moč, da vztrajam, Gospod,” ali “Rada Te imam, Jezus.” In morda sploh najmočnejša: “Na pomoč!!!!!!!” Vidite? Samo nekaj besed nas poveže z nebesi, ko kličemo Gospoda, naj ukrepa v naše dobro. Ni dolžina molitve tisto, kar jo naredi učinkovito, ampak iskrenost in vera, ki sta za njo.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Kakovost vedno presega količino, celo v molitvi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon