Gremo naprej

Gremo naprej

Bog nam ni dal duha strahu (boječnosti, sklonjenosti in klečeplazenja), ampak [nam je dal duha] moči, ljubezni, mirnega in uravnoteženega uma, discipline in samonadzora. (2 Timoteju 1,7)

V duhovnih stvareh imamo dve možnosti, ali gremo naprej ali pa zdrsimo nazaj. Ali rastemo ali propadamo. Speče ali nevtralno krščanstvo ne obstaja. Svojega krščanstva ne moremo dati na čakanje ali ga uskladiščiti za kasneje. Življenjsko pomembno je, da gremo naprej. Zato je Pavel naročil Timoteju, naj razplamti Božji dar v sebi in znova zaneti ogenj Boga v svojem srcu (gl. 2 Timoteju 1,6).

Očitno je Timotej potreboval tako spodbudo. Če sodimo po današnji vrstici, se je bojeval s strahom. Kadar dovolimo strahu, da nas zagrabi, nas ustavi in otrpnemo, namesto da bi bili dejavni. Strah nas zamrzne v prostoru; prepreči napredek.

Morda se je Timotej bal, ker so kristjani v tistih dneh trpeli zaradi skrajnega preganjanja. Konec koncev so njegovega mentorja Pavla vrgli v ječo in najbrž se je spraševal, ali se bo tudi njemu pripetilo kaj takega.

Toda Pavel ga je spodbujal, naj se razplamti, spravi v red, naj bo zvest klicu, ki je nad njegovim življenjem, in naj si zapomni, da mu Bog ni dal »duha strahu, ampak moči, ljubezni in zdravega razuma« (KJV).

Prav to je, kar dobimo, ko sprejmemo polnost Svetega Duha – moč, ljubezen in zdrav razum. Ko vas napade strah, se spomnite te resnice. Pojdite z Bogom na samo in naj vas Sveti Duh napolni s pogumom in zaupanjem, da se boste lahko premaknili naprej.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Zagotovite si, da se boste danes družili z Jezusom in ne s svojimi težavami; mislite Nanj, ne pa nanje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon