Duh svetosti

Duh svetosti

Po Duhu svetosti [glede na Njegovo božansko naravo] je bil odkrito postavljen za Božjega Sina v moči [na osupljiv, zmagovit in čudežen način] po vstajenju od mrtvih; to je Jezus Kristus, naš Gospod (Mesija, Maziljeni). (Rimljanom 1,4)

Današnja vrstica poimenuje Svetega Duha kot »Duha svetosti«. Tako je imenovan, ker je svetost Boga in ker je Njegovo delo, da ustvari to svetost v vsakomer, ki veruje v Jezusa Kristusa kot Odrešenika.

Bog želi in nam naroča, naj bomo sveti (gl. 1 Peter 1,15–16). Nikoli nam ne bi rekel, naj bomo sveti, ne da bi nam ponudil pomoč, ki jo potrebujemo za to. Nesvet duh nas nikoli ne more narediti svetih. Tako je Bog poslal svojega Duha v naše srce, da opravi popolno in temeljito delo v nas.

V Pismu Filipljanom 1,6 nas Pavel uči, da je Bog, ki je v nas začel dobro delo, več kot zmožen, da to delo dokonča in dopolni. Sveti Duh bo še naprej delal v nas, dokler bomo živi. Bog sovraži greh, zato vedno, ko najde greh v nas, hitro deluje, da bi nas očistil.

Že samo to dejstvo razloži, zakaj potrebujemo Svetega Duha, da živi v nas. On ni tu samo zato, da nas vodi skozi življenje, ampak tudi zato, da takoj sodeluje z Očetom, da bi odstranil od nas vse, kar Mu ne ugaja. Oba nam bosta govorila o stvareh, ki jih moramo spremeniti, da bi lahko rasli v svetosti, in nas okrepila, da to tudi uresničimo.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ker Duh svetosti živi v vas, rastete v svetosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon