Vsi delujemo skupaj

Vsi delujemo skupaj

Kakor imamo v enem telesu mnogo udov, ti udje pa nimajo vsi istega delovanja ali opravila, tako smo tudi mi, številni, kot smo, eno telo v Kristusu (Mesiju), posamezni pa smo si udje med seboj [medsebojno odvisni drug od drugega]. (Rimljanom 12,4–5)

Današnja vrstica nas uči o raznolikosti darov, danih posameznikom. Vsi smo deli enega telesa v Kristusu, On pa je Glava. Na fizičnem področju morajo biti vsi deli telesa povezani z glavo, če želimo, da vse dobro deluje. Različni deli fizičnega telesa delujejo skupaj; niso ne ljubosumni ne tekmovalni. Roke pomagajo nogam, da obujejo čevlje. Noge nosijo telo, kamorkoli mora iti. Usta govorijo za vse preostalo telo. Telo ima mnogo delov; ti nimajo vsi enakih zadolžitev, a delujejo vsi skupaj za en skupen namen. Kristusovo duhovno telo bi moralo delovati na enak način. To je razlog, zakaj je Sveti Duh uporabil primer fizičnega telesa, ko je navdihnil Pavla, naj napiše Pismo Rimljanom.

Ko poskušamo delovati kako drugače, kot nas je Bog ustvaril in namenil, smo na koncu preobremenjeni. Ko pa delamo to, za kar nas je Bog oblikoval, doživljamo veselje, zadovoljstvo in veliko nagrado. Sodelovati moramo s Svetim Duhom, da odkrijemo svoj enkratni, nam prilagojeni namen, in potem narediti vse, kar je v naši moči, da ga izpolnimo. Kadar vas Bog obdari, usposobi ali omogoči, da nekaj naredite, boste v tistem dobri. Zato poiščite, v čem ste dobri, in začnite to delati.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Če želite, da vas Bog uporabi, imejte odprte oči za potrebe in jih izpolnite.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon