Kaj pričakujete?

Kaj pričakujete?

Gospod je dober njim, ki čakajo Nanj z upanjem in pričakovanjem, njemu (duši), ki Ga išče. (Žalostinke 3,25)

Potem ko smo molili in prosili Boga za to, kar želimo, potrebujemo ali po čemer hrepenimo, moramo čakati v pričakovanju. Biti moramo polni upanja, ki je radostno in zaupno pričakovanje, da se bo zgodilo nekaj dobrega. Po letih razočaranj v svojem otroštvu in prvih letih odraslosti so se v meni razvile zle slutnje, kot jih poimenuje Sveto pismo (gl. Pregovori 15,15). To pomeni, da sem večino časa pričakovala slabe novice. Verjamem, da so mnogi ljudje ujeti v zanko strahu, bojijo se pričakovati kaj dobrega, ker nočejo biti ponovno razočarani. Bog pa želi, da vsakdo z vso močjo pričakuje dobre stvari od Njega, zato ker je On dober.

Prav tako ne bodite pasivni (nemočni, nezainteresirani). Pasivni ljudje si želijo, da bi se jim zgodile dobre stvari, a ne storijo prav nič, ampak le čakajo, da bodo videli, kaj se bo zgodilo. Čeprav nam današnja vrstica pravi, naj čakamo, pravi, naj čakamo s pričakovanjem. Rada izpovedujem svetopisemske vrstice na glas, medtem ko čakam, da Bog dela v moje dobro. Vrstice me s(o)pomnijo na Njegovo obljubo in me hkrati spodbujajo. Božja beseda je izpolnjena z ustvarjalno močjo, in ko jo izgovorimo v veri, je enaka sejanju semen, ki bodo obrodila in prinesla žetev.

Če ste molili in se vam zdi, da čakate na odgovor že dlje, kot ste načrtovali, se zahvalite Bogu, da dela, tudi ko ste sami skušani z nepotrpežljivostjo. Povejte Bogu, kaj pričakujete in se veselite svojega preboja. Medtem ko čakate, se ne ujemite v zanko pritoževanja in godrnjanja. Bodite veselo prepričani, da je odgovor na poti.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne postanite malodušni. Bog dela in kmalu boste videli rezultate.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon