Kako razvijati svoje darove

Vse to [darove, dosežke, sposobnosti] navdihuje in uresničuje edini in isti [Sveti] Duh, ki porazdeli vsakemu posebej [točno] tako, kakor hoče. (1 Korinčanom 12,11)

Ljudje me kar naprej sprašujejo, kako naj odkrijejo in razvijajo darove, ki jim jih je Bog dal. Odkrila sem nekaj koristnih korakov:

  1. Usmerite se na vrline, ki vam jih je Bog dal. Osredotočenost na lastne vrline vam bo pomagala izpolniti klic, ki ga je Bog položil v vaše življenje.
  2. Uporabljajte svoj dar. Poiščite nekaj, kar radi delate. Potem to delajte dobro in delajte vedno znova. Želite vedeti, kaj se bo zgodilo? Bolje se boste počutili v svoji koži, ker ne boste poraženi.
  3. Bodite pogumni, da ste drugačni. Nesrečni postanete, kadar poskušate biti taki, kot so ostali, namesto da bi sprejeli edinstveno osebo, kakršni ste.
  4. Naučite se prenesti kritiko. Tako zaupajte v to, kdo ste v Kristusu, da lahko poslušate druge in ste odprti za spremembe, ne da bi se čutili prisiljene, da se morate strinjati z njihovimi stališči ali da morate pridobiti njihovo odobravanje.

Bog je zasadil veličino v vas. Naj bo današnji dan začetek velike pustolovščine, ko naredite korak naprej in uporabljate darove, ki vam jih je dal.

Kratka molitev

Bog, želim gojiti in razvijati darove, ki si mi jih dal. Daj mi pogum, da Ti sledim, in razvijam darove in sposobnosti, ki si jih Ti položil vame.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon