Mirni pred Bogom

Bodite mirni in spoznajte (prepoznajte in razumite), da sem jaz Bog. Povišan bom med narodi! Povišan bom na zemlji! (Psalm 46,11)

Biti miren (tih, spokojen) je ena izmed najpomembnejših veščin, ki se je lahko danes naučimo v svetu.

Ne znamo biti mirni; prepričana sem, da je to eden izmed najpomenljivejših razlogov, da so mnogi med nami izgoreli in preobremenjeni. Ko posvetimo čas spoznavanju Njega, se naučimo slišati Njegov tih, nežen glas in tako lahko On vodi naše poti.

Naučiti se moramo biti tiho navznoter in ostati v takem mirnem stanju, da smo vedno pripravljeni slišati Gospodov glas. Mnogi dandanes tekajo od ene dejavnosti do druge. Ker njihov um ne ve, kako biti miren, oni ne vedo, kako naj bodo mirni v svojem srcu.

Če se bomo upočasnili in dovolj utišali um, da slišimo šepetanje Svetega Duha, lahko živimo v miru, pripravljeni, da se ubogljivo odzovemo. Zlahka vidimo, da mirno, srečno življenje brez izčrpanosti in izgorelosti ni tako zapleteno, dokler ostajamo mirni pred Bogom.

Kratka molitev

Gospod, spoznavam, da si le Ti Bog. Vem, da je mirnost pred Teboj pomembna, zato mi pokaži, kako naj ostanem zadovoljen in miren navznoter, vedno pripravljen slišati Tvoj glas.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon