Naj bo vaš sprejemnik brez prevaranta

Naj bo vaš sprejemnik brez prevaranta

Gospod Bog mi je dal jezik učencev … Zbuja me sleherno jutro, zbuja mi uho, da prisluhnem kakor učenec [kot nekdo, ki se uči]. Gospod Bog mi je odprl uho in jaz se nisem upiral, nazaj se nisem umaknil. (Izaija 50,4–5)

Prvi korak pri poslušanju Boga je vera (prepričanje, miselnost), da Ga lahko slišimo. Mnogi ljudje si želijo slišati Boga, ampak v resnici ne pričakujejo, da Ga bodo slišali. Rečejo: »Ne morem slišati Boga; nikoli mi ne govori.«

Taki ljudje so preveč statični v svojem »sprejemniku«, da bi Ga jasno slišali. Njihova ušesa so se zagozdila, preobremenjena s preveč sporočili, ki prihajajo iz brezbožnih virov. Posledično imajo težave pri razbiranju, kaj jim Bog zares govori.

Bogu prav nič ne koristi, da nam govori, če ne verjamemo, da Ga slišimo. Prevarant, hudič, noče, da bi mi mislili, da lahko slišimo Boga. Ker hudič noče, da bi verjeli, nam pošilja male demone, ki stojijo naokrog in nam dan in noč lažejo; govorijo nam, da ne moremo slišati Boga. Vendar pa lahko odgovorimo: »Pisano je, Bog mi je dal sposobnost, da slišim in ubogam« (gl. Psalm 40,7). Božja beseda izjavlja, da so vsi verniki sposobni slišati in ubogati Boga in da vse lahko vodi Sveti Duh.

Jezus je Očeta vedno slišal jasno in razločno. Množica, ki je obkrožala Jezusa takrat, ko mu je Bog govoril, je slišala le nekaj grmenju podobnega (gl. Janez 12,29). Če imate težave pri prepoznavanju Božjega glasu, vas spodbujam, da si vsak dan vzamete nekaj trenutkov in izpovejte svojo vero v prepoznavanje Njegovega glasu, da ste Ga sposobni slišati. Ko izpoveste, kar v svojem srcu verjamete, se bo vaš um obnovil in začeli boste pričakovati, da boste slišali Boga.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne obremenjujte se s tem, da bi slišali Boga, ampak Mu le zaupajte, da vam bo govoril.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon