Naj bo Bog vaš »Edini«

Eno prosim, Gospod, samo to želim, da smem bivati v Gospodovi hiši vse dni svojega življenja … (Psalm 27,4)

Življenje naj ne bi bilo zapleteno. Jezus ni umrl, da bi mi živeli zapleteno, razdraženo, bedno. Evangelij po Janezu 10,10 pravi, da je On umrl za nas, da bi mi imeli življenje v obilju. Trenutek, ko se stvari zapletejo, nam ukrade veselje. Moramo se naučiti, kako odložimo pretirane obremenitve in prenaporni življenjski slog.

Nasprotje temu je preprost življenjski slog. Preprost pomeni »en sam, narejen iz enega, nepomešan«. Bog me je učil, kako naj živim preprosteje. Pokazal mi je pot k temu – da se ukvarjam samo z »eno stvarjo«.

Bog si želi, da bi bili z Njim. V svoji Besedi nam pove, da ne bomo podedovali Božjega kraljestva, če ne bomo prišli k njemu tako preprosti kot majhen otrok in mu rekli: »Verjamem.«

To se sliši skoraj preveč preprosto in bi morda radi malo zapletli … Ampak ne zapletajte! Božji načrt za vas je preprost. Morda se vašemu umu ne zdi smiselno, ampak glede Boga ni nič zapletenega in On ne želi, da vi zapletate. Pridite danes k Njemu in mu recite: »Verjamem.« Naj bo On vaš »Edini«.

Kratka molitev

Bog, verjamem Vate. Nočem živeti obremenjen zaradi zapletov, zato se danes odločam za preprosto življenje s tem, da postavim Tebe za »Edinega«, ki si ga želim. Vodi me v svoj preprosti načrt, ki ga imaš zame.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon