Naj bo Bog vaš izvor odobravanja

Gospod nad vojskami je z nami, Bog Jakobov je naše zavetje (naš visok stolp in trdnjava). Selah [vzemite si čas in mirno razmislite o tem]! (Psalm 46,12)

Epidemija negotovosti krade veselje mnogim ljudem v naši družbi in povzroča izjemne težave v odnosih. Poznam posledice, ki jih negotovost lahko povzroči, ker sem jih okusila na lastni koži. Vem, kaj naredi čkoveku.

Negotovi ljudje pogosto iščejo odobravanje drugih in tako poskušajo premagati občutke zavrženosti in prenizko samozavest. Odvisni so od odobravanja.

Ko se spopadamo z negotovostjo, nas lahko osvobodi samo ena stvar, in to je Božja resnica. Resnica je, da se nam ni treba boriti, da bi dobili od človeka to, kar Bog velikodušno daje: ljubezen, sprejetost, odobravanje, varnost, pomembnost in vrednost.

On je naše Zavetje, naš Visoki stolp, naša Moč, naša Trdnjava v času stisk in naše Skrivališče (gl. Psalm 9,9; 31,4; 32,7; 37,39; 46,12). Naša pomembnost, vrednost, sprejetost in odobravanje prihajajo od Njega. Dokler imamo to, imamo najdragocenejše stvari na svetu.

Ko gledate Nanj, boste dvignjeni na nove nivoje svobode in postajali zaupanja vredna, zrela oseba, za kakršno ste bili ustvarjeni.

Kratka molitev

Gospod, pri Tebi sem varen. Osredotočam se na resnico – Ti si moje zavetje in moč. Ti mi daješ ljubezen in sprejetosst. Samo Tebi popolnoma zaupam.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon