Naj Duh prevzame vodstvo

Naj Duh prevzame vodstvo

Jaz sem Gospod, tvoj Bog, ki te učim, kar ti koristi, ki te vodim po poti, po kateri moraš hoditi. (Izaija 48,17)

Mnogi ljudje se bojijo biti drugačni, kot so ostali. Mnogim je udobneje spoštovati navedena pravila, kot da bi si drznili slediti vodstvu Božjega Duha. Kadar ubogamo pravila, ki so jih postavili ljudje, ugajamo ljudem. Ko pa naredimo korak vere in sledimo Božjemu Duhu, ugajamo Njemu. Ni nam treba čutiti pritiska, da moramo moliti na določen način in točno določen čas; ni se nam treba usmeriti na določeno stvar, ki jo počnejo drugi. Namesto tega bodimo svobodni, da izražamo svojo edinstvenost, ko molimo tako, kot nas uči Bog. Bog uporablja vsakogar izmed nas, da moli za različne stvari, in tako so zajete in pokrite vse stvari, za katere je treba moliti.

Kadar delamo, kar delajo vsi drugi, se počutimo nekako varne; na žalost pa bomo neizpolnjeni, dokler ne »razpnemo jader« in dopustimo, da nas veter Svetega Duha odnese, kamorkoli želi. Kar nekaj let sem bila »zasidrana«, privezana, ker sem sledila nekim navodilom in predpisom za molitev, ki so me jih drugi naučili. To je bil dober začetek, ampak sčasoma se je moja molitev izsušila in postala dolgočasna. Ko sem se naučila razpeti jadra in sem se prepustila vodstvu Svetega Duha, je zavela svežina, prišla je ustvarjalnost in bilo je čudovito. Opazila sem, ko sem molila, da me je Sveti Duh skoraj vsak dan vodil drugače, in da ne molim več tako kot prej.

Začnite prav zdaj, prosite Boga, naj vam pokaže, kdo ste v enkratnosti, ki vam jo je dal, in naj vam pomaga slišati Njegov glas in mu slediti v skladu s svojevrstnim, neponovljivim, sijajnim načinom, na katerega vas je ustvaril.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Razpnite jadra in prepustite krmilo Bogu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon