Naj vas Sveti Duh povede od tega, kar »delate«, do tega, kar »ste«

Toda prejeli boste moč (zmožnost, učinkovitost in oblast), ko pride na (nad, v) vas Sveti Duh, in boste moje priče … do konca (skrajnih mej) sveta.   (Apostolska dela 1,8)

Spominjam se, da sem se kot na novo rojena kristjanka dejavno vključila v cerkveno življenje, nisem pa premagovala svojih težav. Mislila sem, da bom srečna, če bom ravnala kot kristjanka in si bom za to kar najbolj prizadevala. Ampak delati, kar je prav, ni bilo dovolj; morala sem se spremeniti navznoter.

Apostolska dela 1,8 govorijo o sprejemanju Božje moči, da bomo Njegove priče. Ste opazili, da ne pravi, naj ne le pričujem, temveč bodimo priče. Delati je drugače kot biti. Svojo zunanjost sem spolirala, moja notranjost pa je bila razbitina. Precej pogosto je moj notranji nemir eksplodiral in potem so lahko vsi videli, da nisem bila takšna, kot sem želela biti.

Tako sem hvaležna, da sem prišla do točke, kjer sem obupno potrebovala Božjo potezo. Vedela sem, da mora biti več kot to, kar sem izkusila v odnosu z Njim. Ko sem v molitvi klicala k Njemu po pomoč, se je mogočno dotaknil mojega življenja; izlil je Svetega Duha in mi dal pravo ljubezen do Boga in do Njegove Besede, kot je nisem imela nikoli prej. Od takrat je nisem več hlinila.

Spodbujam vas, da sprejmete isto moč Svetega Duha. Naj vas On povede od tega, da »delate«, do tega, da »ste«.

Kratka molitev

Sveti Duh, daj mi svojo moč, tako da se lahko premaknem od tega, da »delam«, do tega, da »sem«. Želim Te ljubiti in Ti slediti z vsem, kar sem v svojem jedru.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon