Napolnjujte se s Svetim Duhom in delajte dobro

… Vedno se napolnjujte in spodbujajte (navdušujte) s [Svetim] Duhom. (Efežanom 5,18)

Vsi vemo, da nas satan mami v greh, a na neki način lahko rečemo, da nas tudi Bog »mami«. Bog nas vabi, prišepetava nam, naj delamo dobro. Ko nas On nagovarja, satan pogosto napada naš um in sproži vprašanja o naši odločitvi. Ko hudiču nasedemo, nam ukrade priložnost, da bi naredili nekaj dobrega in bi bili blagoslovljeni.

Videti je, kot da se bolje upiramo nagovarjanju, da bi delali dobro, kot pa skušnjavi, da bi delali slabo. Ampak ni treba, da je tako.

Jakob 4,7 naroča: »Podvrzite (podredite) se torej Bogu. Uprite pa se hudiču [stojte mu trdno nasproti] in bo pobegnil od vas.« To je dvodelno navodilo. Ne morete se upreti hudiču, če se ne podredite Bogu. In ne morete se podrediti Bogu, če se ne uprete hudiču.

Pismo Efežanom 5,18 nas nagovarja, naj se vedno napolnjujemo in spodbujamo s [Svetim] Duhom. Ko ste izpolnjeni z Duhom, ste podrejeni Bogu, lahko se uprete hudiču in zmagate bitko.

Kratka molitev

Bog, izpolni me s Svetim Duhom. Podrejam se Ti. Želim slediti šepetu Svetega Duha, da delam dobro in blagoslavljam ljudi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon