Narava Božje ljubezni

Toda Bog, ki je bogat v usmiljenju, nas je zaradi velike ljubezni, s katero nas je vzljubil, čeprav smo bili zaradi prestopkov mrtvi, skupaj s Kristusom oživil – po milosti ste bili namreč rešeni. (Efežanom 2,4–5)

Včasih nam življenje vzame voljo. Takrat je najbolje, kar sploh lahko naredimo, da se spomnimo narave Božje ljubezni.

Ena izmed najlepših misli, ki jih Sveto pismo navaja, je, da je Kristus umrl za nas, ko smo bili še grešniki (gl. Rimljanom 5,8). On ni čakal na nas, da si bomo prislužili Njegovo ljubezen. On nas ljubi brezpogojno. Roko na srce, za mnoge izmed nas je to težko doumeti, ker smo tako navajeni, da si moramo vse v življenju zaslužiti.

Zaradi Njegove velike, čudovite in globoke ljubezni do nas je Bog prostovoljno izlil svoje življenje za nas. To je revolucionarna ljubezen – resnična, pomenljiva ljubezen, ki se popolnoma razdaja, saj nikoli ne bi mogla biti zadovoljna s čim manjšim.

Božja brezpogojna ljubezen je tista, ki nas pritegne k Njemu; Njegova neverjetna milost, ki izbriše naš greh, in Njegova mogočna žrtev, ki nam pripravi pot, da vstopimo v Njegovo prisotnost. Njegova ljubezen se nikoli ne konča, nikoli ne obupa in nas nikoli ne zapusti. Kadarkoli ste obupani ali potrti, se spomnite mogočne Božje ljubezni do vas.

Kratka molitev

Gospod, Tvoja ljubezen me preplavlja. Tudi če se ne počutim tako, vem, da Tvoja ljubezen nikoli ne mine. Ti si dal zame vse. Brez sence dvoma vem, da me ljubiš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon