Ne upirajte se; sprejmite, kar Bog reče

Ne upirajte se; sprejmite, kar Bog reče

Preišči me [temeljito, natančno], o Bog, spoznaj moje srce. Preizkusi me in spoznaj moje misli. Poglej, ali je v meni pot bridkosti (kaj škodljivega, slabega), in me vodi po večni poti. (Psalm 139,23–24)

Ko grešimo, pogosto začnemo tečnariti in se pritoževati, ker nas Bog »obdeluje«. Dokler ne priznamo svojega greha, dokler nismo pripravljeni, da se obrnemo od njega, in prosimo za odpuščanje, čutimo pritisk, zaradi katerega nam je neprijetno. Takoj ko se strinjamo z Bogom, se naš mir vrne in naše obnašanje se izboljša.

Hudič nas napada z obsodbo in sramom, ker hoče preprečiti, da bi se približali Bogu v zaupni molitvi in bi tako izpolnili svoje potrebe in se ponovno veselili druženja z Bogom. Ko se slabo počutimo v svoji koži ali mislimo, da se Bog jezi na nas, nas to ločuje od Njegove prisotnosti. On nas nikoli ne zapusti, toda naši strahovi lahko sprožijo dvom o Njegovi prisotnosti.

Zato je izredno pomembno prepoznavanje resnice in ločevanje med prepričanjem (presojanjem) in obsodbo. Če prepričanje upoštevate, vas dvigne in potegne iz greha; na drugi strani pa obsodba povzroča slabo počutje in pogosto težavo še poslabša.

Ko molite, redno prosite Boga, naj vam govori in naj vas prepriča o grehu; imejte v mislih, da je prepričanje (presojanje) blagoslov, ne težava. Ko začnem moliti, skoraj vedno prosim nebeškega Očeta, naj mi odkrije, ali karkoli delam narobe, in naj me očisti vsega greha in nepravičnosti. Prepričanje je nujno potrebno, da hodimo z Bogom na primeren način. Dar prepričanja je eden izmed načinov poslušanja Boga. Ne naredite napake, da podležete obsodbi, ampak naj vas prepričanje dvigne na novo mesto svobode in bližine z Bogom. Ne upirajte se mu; sprejmite ga.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Naj vas Bog dvigne.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon