Ni treba, da molite popolno

Ni treba, da molite popolno

… vedno živi, da prosi Boga, se zavzema z Njim in posreduje zanje. (Hebrejcem 7,25)

Rada bi vam spregovorila o resnici, ki me je zares opogumila v mojem odnosu z Bogom. Kot mnogi ljudje sem, ne glede na to, koliko sem molila, imela občutek, da nekaj ni prav z mojo molitvijo. Zato sem končno nekega dne vprašala Boga: “Zakaj se tako počutim? Vsak dan molim. Kar nekaj časa preživim v molitvi. Zakaj sem ob koncu molitvenega časa tako nezadovoljna, kot da sploh ne bi prišla k Tebi?” Bog mi je odgovoril: “Ker imaš občutek, da ne moliš popolnih molitev. Dvomiš o sebi in to povzroči dvom o moči tvoje molitve.”

Ugotovila sem, da je to res; čutila sem, da nisem vse, kar bi morala biti. Vedno sem imela nadležen, kljuvajoč strah, ki me je pripeljal do tega, da sem si rekla: “Ne molim z dovolj vere; ne molim dovolj dolgo; Bogu ne pripovedujem o pravih stvareh.”

Bog me je osvobodil tega strahu in dvoma, ko mi je rekel: “Veš kaj, Joyce? Prav imaš. Tvoja molitev ni popolna. Ti nisi popolna. Zato je Jezus tvoj Zastopnik in zato moliš v Njegovem imenu.”

Morda se tudi vam zdi, da vaša molitev ni “prava”, ampak bodite pogumni. Ko vaša molitev pride k Bogu, On sliši popolno molitev, ker ste molili v Jezusovem imenu, ne v svojem. Ko molimo v Jezusovem imenu, predložimo vse, kar je Jezus, ne pa, kar smo mi. Zato Bog sprejme in prizna našo molitev.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Dovolite Jezusu, da moli za vas popolne molitve.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon