Nikoli sami

Nikoli sami

Jezus se je vrnil od Jordana poln Svetega Duha in pod Njegovim nadzorom in [Sveti] Duh ga je vodil (skozi) štirideset dni po puščavi, kjer ga je hudič skušal (izjemno preizkušal). (Luka 4,1–2)

Iz današnje vrstice vidimo, da je Jezusa takoj potem, ko je bil krščen in izpolnjen s Svetim Duhom, Sveti Duh vodil v puščavo, da bi ga hudič štirideset dni in noči skušal. To je bila najverjetneje zelo težka izkušnja, ampak Jezus je nemudoma ubogal vodstvo Duha. Zaupal je Svetemu Duhu vedoč, da bodo celo težave, na katere bo naletel, na koncu pripomogle v njegovo dobro.

Po koncu štiridesetih dni v puščavi je Jezus začel javno delovati, kot vidimo v Evangeliju po Luku 4,14: »Jezus se je poln in v moči [Svetega] Duha vrnil v Galilejo in glas (sloves) o njem se je razširil po vsej okolici.« Jezus ni bil pripravljen slediti vodstvu Svetega Duha samo v moči in slavi; prav tako je moral biti pripravljen, da Mu sledi v težkih časih, časih stiske in preizkušenj.

Ko ubogamo Boga v težkih časih, nam to pomaga razvijati božji značaj. Jezus nam je postavil zgled, ki bi mu morali slediti. Ko sledimo vodstvu Svetega Duha v težkih časih, se v nas razvijajo zvestoba, odločnost, vztrajnost in moč – lastnosti, za katere Bog želi, da jih imamo.

Bog nam je dal Svetega Duha, da nam pomaga izpolniti Njegove načrte za naše življenje. Včasih se moramo spoprijeti s težavami, da bi se oblikoval tak značaj, kakršnega potrebujemo, da bi lahko izpolnili, kar je Bog načrtoval. Vedno moramo imeti pred očmi, da nikdar ne naletimo na ničesar –niti na težave niti na dobre čase – sami. Sveti Duh je vedno z nami, da nam pomaga, in Njegove poti so vedno najboljše.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne bojte se težkih časov, ker vas na koncu okrepijo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon