Odpuščanje: ključ, ki preprečuje hudiču dostop do nas

Komur vi odpustite, odpuščam tudi jaz. In kar sem jaz odpustil – če sem imel kaj odpustiti – sem odpustil pred Kristusovim obličjem zaradi vas, da nas satan ne bi ukanil. Saj nam njegovi naklepi niso neznani. (2 Korinčanom 2,10–11)

Odpuščanje pomaga nam, ker sprosti Boga, da opravi svoje delo v nas. Sem srečnejša in fizično se bolje počutim, kadar me ne napolnjuje strup neodpuščanja. Zaradi napetosti in pritiskov, ki jih povzročajo grenkoba, zamera in neodpuščanje, se lahko razvijejo resne bolezni.

Nebeški Oče ne more odpustiti naših grehov, če mi ne odpustimo drugim ljudem. In žanjemo, kar sejemo (gl. Matej 6,14–15; Galačanom 6,7–8). Sejte usmiljenje, sočutje in poželi boste usmiljenje in sočutje; sejte obsodbo in poželi boste obsodbo. Morate odpustiti po Božji milosti, ki je v vas, da so vrata vašega srca odprta za Gospoda.

Neodpuščanje ponudi hudiču odskočno desko, ki jo potrebuje, da zgradi trdnjavo. Ko jo zgradi, lahko zavira vpliv Svetega Duha. Ko odpustite, preprečite hudiču, da bi vas izkoriščal, hkrati pa vam omogoča svobodno druženje z Bogom.

Z močjo Svetega Duha lahko premagate sovražnika, ko se odločite, da boste ubogali Božjo besedo. Naredite si torej uslugo in hitro odpuščajte.

Kratka molitev

Bog, satanu nočem ponuditi odskočne deske ali trdnjave. Nočem, da mi karkoli preprečuje druženje s Teboj. Odločil/-a sem se za odpuščanje, zato da se lahko svobodno družim s Teboj.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon