»Oni« smo mi, vi in jaz

Pravičnost in pravica sta temelj Tvojega prestola; milost, ljubeča dobrota in resnica hodijo pred Tvojim obličjem. (Psalm 89,15)

Bog je pravičen. To je njegov značaj – kdo On je – in želi, da tudi mi stremimo k temu.

Pravičnost si prizadeva, da popravi to, kar je napačno, v pravilno. Mi smo Božji predstavniki, skozi katere lahko On deluje, da popravi krivice v svetu okrog nas. Vsakič ko vidimo kaj napačnega, bi morala biti molitev glede tega naš prvi odziv. Takoj potem pa se moramo vprašati: Kaj lahko naredim glede tega?

Potrebe, ki jih vidimo okrog sebe, nas zlahka prevzamejo in obremenijo. Zato pogledamo na potrebe in si mislimo, da je to težava nekoga drugega; želimo, da »oni« to uredijo! Želimo, da bi »oni« naredili to in ono.

Ste se kdaj ustavili, da bi se vprašali: »Kdo so ‘oni’?« Mislim, da smo »oni« mi – vi in jaz! Morda niste sposobni popraviti vsega, nekaj pa lahko naredite. Ko zagledate krivico, morate nekaj storiti. Bog vas ni ustvaril za nedejavnost in pasivnost. Želi, da Ga prosite, naj vam pokaže, kaj lahko storite vi. Ustvaril vas je za navdušenje, vnemo in zavzetost. Obdaroval vas je, da vas lahko uporabi za svojo slavo in za pomoč drugim ljudem. Torej danes živite pravično.

Kratka molitev

Sveti Duh, ne dovoli mi, da posedam okrog in si želim, da bodo »oni« nekaj ukrenili glede krivic, ko lahko sam nekaj storim. Izpolni me s pogumom in mi pokaži, kako naj odpravim krivice v svetu okrog mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon