Ostanite varni v Besedi

Ostanite varni v Besedi

Vse preizkušajte in izkažite [dokler ne boste mogli prepoznati], kaj je dobro; in to obdržite. (1 Tesaloničanom 5,21)

Da jasno slišimo Boga in se izognemo možni prevari, izhaja edino iz rednega preživljanja časa z Bogom, z učenjem Njegove Besede. Poslušanje Božjega glasu brez poznavanja Njegove Besede je zgrešeno. Poznavanje Božje zapisane Besede nas ščiti pred zablodo.

Poskušati slišati Boga brez poznavanja Njegove Besede je neodgovorno in celo nevarno. Ljudje, ki si želijo vodstva Svetega Duha, a so preleni, da bi preživljali čas v Besedi in molitvi, se izpostavijo prevari in zablodi, saj hudi duhovi nestrpno čakajo, da bi šepetali poslušajočim ušesom. Hudič je poskušal nagovarjati Jezusa, a On je vedno odgovoril: »Pisano je,« in potem je navedel svetopisemske vrstice, da je ovrgel sovražnikovo laž (gl. Evangelij po Luku 4).

Nekateri ljudje iščejo Boga samo takrat, ko zaidejo v težave in potrebujejo pomoč. Ampak če niso vajeni prisluhniti Bogu, bodo stežka prepoznali Njegov glas, kadar bi Ga resnično morali.
Mi moramo primerjati vsako zamisel, vzgib, šepet ali misel, ki pride k nam, z zapisano Božjo Besedo. Če ne poznamo Besede, nimamo ničesar, s čimer bi merili teze in argumente, ki se porajajo v naših mislih. Sovražnik lahko predstavi divje zamisli, ki se nam zdijo smiselne. Dejstvo, da so misli logične, ne pomeni, da so od Boga.

Morda nam je všeč, kar slišimo, a dejstvo, da nas nekaj privlači, ne pomeni, da je to od Boga. Morda slišimo nekaj, kar se zdi dobro našim čustvom, a če nam ne prinese miru, ni od Boga. Bog nam vedno svetuje, naj sledimo miru in naj bo mir razsodnik v našem življenju (gl. Pismo Kološanom 3,15).

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Vse, kar slišite, preizkusite, primerjajte z Božjo Besedo, ker je ta edini standard resnice, ki obstaja.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon