Poklicani smo, da uživamo v druženju z Bogom

Za nas je vendar [samo] en Bog, Oče, iz katerega je vse, mi pa zanj [živimo], in en Gospod, Jezus Kristus, po katerem je vse in mi po njem [obstajamo].                    (1 Korinčanom 8,6)

Z Bogom se moramo prijetno počutiti. S tem ne mislim, da bi morali biti nespoštljivi, ampak da se Ga ne bi smeli bati. Pravzaprav verjamem, da je temeljni klic vsakega vernika, da uživa Boga. Poklicani smo, da uživamo Očeta, ker je On življenje. Ne moremo resnično uživati življenja, če ne uživamo Boga.

Včasih ne uživamo Božje prisotnosti, ker smo se popolnoma posvetili služenju Njemu, ko smo odkrili svoje darove, in ves čas samo delamo. To se je zgodilo meni. Ko sem bila pet let v tej Božji službi, me je Bog pripeljal do tega, da sem morala pritisniti na zavoro, ker sem postala tako ponosna na delo, ki sem ga opravljala Zanj, a nisem več uživala Njega.

Moramo biti previdni, kadar postanemo ponosni nase zaradi vseh stvari, ki jih delamo. To ni tisto, kar si Bog želi. Kot naš Oče si želi le to, da Ga poznamo in uživamo v skupnosti z Njim.

Dovolite mi, da vas vprašam, ali ste danes ponosni na svoje delo? Ali pa resnično uživate Boga?

Kratka molitev

Bog Oče, želim uživati v Tebi. Druženje s Teboj je čudovito in Tvoja prisotnost je tako osupljiva. Odlagam svoj ponos in ponižno prihajam k Tebi, da tako lahko najdem namen in radost samo v Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon