Potrebujemo, kar ima Jezus

Potrebujemo, kar ima Jezus

Na Njem bo počival Duh Gospodov: Duh modrosti in razumnosti, Duh svéta in moči, Duh spoznanja in (ubogljivega) strahu Gospodovega. (Izaija 11,2)

Bog išče ljudi, ki bodo v svojem življenju kazali slavo Njegove prisotnosti. To bodo ljudje, ki Ga ubogajo v vsaki malenkosti. Ubogljivost nas varuje pred omadeževanjem vesti in nas ohranja, da živimo za Božjo slavo.

Vemo, da današnja vrstica preroško oriše Jezusa. Toda če Duh Jezusa biva v nas in živi preko nas, potem bomo tudi mi uživali v vsem, kar je na Njem. Imeli bomo modrost, razumnost, nasvet, moč in spoznanje.

Težave se kar raztopijo v prisotnosti teh vrlin. Ni treba, da smo zmedeni, če ubogamo vodstvo Svetega Duha. Gospod nam bo hitro dal nasvet, modrost, razumnost in moč, če smo spoštljivi do Njega in se Mu podrejamo.

Ljudje, ki želijo imeti razumnost, ki želijo prisluhniti Bogu, ki želijo, da se modrost in spoznanje posreduje, podeli njim, morajo imeti strahospoštovanje in globoko občudovanje Boga. Strahospoštovanje (spoštljiv strah) pomeni zavedanje, da Bog je Bog in da On misli resno. Imenuje nas svoje prijatelje, celo svoje sinove in hčere, vendar Ga moramo spoštovati in počastiti s spoštljivo ubogljivostjo.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Vse, kar vas Bog prosi, da naredite, je v vaše dobro, zato bodite hitri v ubogljivosti tako danes kot vsak dan.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon