Predajte Bogu skrbi in sledite srcu

Vso svojo skrb [vso svojo zaskrbljenost, vse svoje težave, vso svojo vznemirjenost enkrat za vselej] vrzite Nanj, ker On ljubeče in pozorno skrbi za vas. (Peter 5,7)

Star pregovor pravi: »Vaše srce naj bo pravo, zvesto.« Dobro bi si bilo zapomniti primeren in pomemben nauk. Kadar skrenemo s poti, ki nam jo srce svetuje, si otežimo življenje.

Seveda ne govorim o sebičnih željah. Govorim o tem, da stremimo k željam, ki jih Bog polaga v naše srce. Kaj vi želite od življenja? Kakšna je Božja volja za vas? Ji sledite?

Nekateri ljudje so preveč zaskrbljeni; skrbi jim preprečujejo slediti temu, kar je v njihovem srcu. Odločili so se, da to presega njihove zmožnosti.

Sveto pismo pravi, da moramo vse svoje skrbi vreči na Boga, ker On skrbi za nas. Kakršnakoli je skrb, ki vam preprečuje, da bi sledili srcu, morate jo predati Bogu in naj On poskrbi zanjo.

On želi, da sledite hrepenenju, ki ga je On položil v vas. Dovolite, da Bog poskrbi za vaše skrbi, sledite svojemu srcu. Lahko zaupate Njemu. On skrbi za vas!

Kratka molitev

Gospod, včasih zaradi skrbi in zaskrbljenosti ne stremim za tem, kar si položil v moje srce. Zato Ti danes predajam vse svoje skrbi. Vem, da jih Ti lahko urediš. Zame pa želiš, da svobodno sledim svojemu srcu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon