Prejmite moč preko molitve

Prejmite moč preko molitve

Ko se je boril z neznosnim trpljenjem duše [grozo smrti], je še bolj goreče in odločno molil. Njegov pot je postal kakor velike kaplje krvi, ki so padale na zemljo. (Luka 22,44)

Ko se je Jezusu bližal čas križanja, je pretrpel veliko bitko v svojih mislih in čustvih. Potreboval je Božjo moč, da bi izpolnil Božjo voljo, kot to včasih počnemo tudi mi. Molil je in prejel je tisto moč. Sveto pismo navaja, da, ko je tako molil, so pristopili angeli in mu stregli.

Nikoli samo ne domnevajte, da je to, kar vas je Bog prosil, pretežko. Če ste pripravljeni izpolniti Božjo voljo in prosite Boga, da vas okrepča, vas bo. Ne zapravljajte besed s pripovedovanjem Bogu in drugim, kako nemogočo nalogo imate. To energijo uporabite, da prosite Boga, naj vam da pogum, odločnost in moč. Mislim, da je lepo pričevati, ko se Bog kot partner združi s posameznikom in mu oziroma ji omogoči opraviti nemogoče.

Samemu človeku je marsikaj nemogoče, toda z Bogom je vse mogoče. Morda ste se prav zdaj znašli v stiski ali težavah; če ste se, potem vas prosim, da se spomnite na trpljenje, ki ga je Jezus prestal v vrtu Getsemani. Čutil je tako stisko in breme, da je njegov pot postal krvav. Če je On zmogel narediti, kar je naredil, z Božjo močjo, potem si zagotovo tudi vi lahko izborite zmago preko molitve.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bog nikoli ne zahteva od vas ničesar, kar presega vašo zmožnost, saj je On z vami.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon