Preprost privilegij

Preprost privilegij

Gospodova postava je popolna, poživlja, obnavlja [celotno] dušo; Gospodovo pričevanje je zanesljivo, nevedne naredi modre. (Psalm 19,8)

Ne morem si predstavljati večje časti, kot je ta, da lahko govorim Bogu in slišim Boga; prepričana sem, da je molitev največji privilegij (pravica, čast, prednost, zadovoljstvo) našega življenja. Ni nekaj, kar moramo delati; je nekaj, kar lahko naredimo. Molitev je način sodelovanja z Bogom, da se Njegovi načrti in nameni za nas in naše ljubljene uresničijo. Je sredstvo, po katerem ljudje tu na zemlji lahko resnično vstopijo v osupljivo Božjo prisotnost. V molitvi smemo izliti svoje srce pred Njim, dovoljeno nam je slišati Njegov glas in spoznati, kako naj odkrivamo in uživamo velike stvari, ki jih je pripravil za nas. Sporazumevanje z Bogom je zares največji privilegij, na katerega lahko pomislim, ampak to veliko in sveto delo je prav tako najpreprostejši privilegij, kar jih poznam.

Prepričana sem, da govorjenje Bogu in poslušanje Njegovega glasu ni bilo nikoli mišljeno kot težko in zapleteno. Od samega začetka je Bog nameraval, da je molitev lahka, naravna življenjska pot, po kateri smo povezani z Njim ves dan in vsak dan.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Naj molitev postane kot dihanje; naj bo naravna in preprosta ves dan.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon