Pričakujte velike stvari od Boga

Pričakujte velike stvari od Boga

Njemu, ki more (zaradi) [delovanja Njegove] moči, ki deluje v nas, napraviti [uresničiti svoj namen] preobilno, neznansko več od tega, kar [si upamo] prositi ali misliti [neskončno presega naše najvišje molitve, želje, misli, upanje ali sanje] … (Efežanom 3,20)

Nekateri ljudje se tako bojijo slabih novic, da nikoli ne pomislijo, da bi molili za dobre novice! Taka drža ni Bogu po volji. Če želimo slišati Božji glas in videti Njegovo moč, sproščeno v naše življenje, moramo imeti drže, ki so prijetne Bogu. Naša pričakovanja morajo biti pozitivna, ne pa negativna. Naš osnovni pristop k življenju mora biti poln vere, upanja in dobrih obetov, ker Sveto pismo pravi, da brez vere ne moremo biti Bogu všeč (gl. Hebrejcem 11,6) in da nas upanje nikoli ne osramoti, ne razočara (gl. Rimljanom 5,5). Pri Bogu ni nič negativnega; v Njem ali v Njegovem ravnanju ni nič, kar bi nas kdajkoli razočaralo; vse, kar dela, je v naše dobro – to moramo torej pričakovati, ko molimo. Ne bi smeli moliti in se potem spraševati, ali bo Bog sploh kaj naredil; morali bi moliti v pričakovanju, da Bog naredi še več, kot smo prosili.

Današnja vrstica pravi, da Bog lahko naredi “neznansko več”, kot si bomo kadarkoli upali prositi ali celo misliti in da “neskončno presega naše najvišje molitve, želje, misli, upanje ali sanje”. To je neverjetno – in moralo bi nam dati vse zaupanje, ki ga potrebujemo, da molimo s pričakovanjem. Sama bi raje močno in odločno molila z velikimi pričakovanji in prejela polovico od tega, kar sem molila, kot da bi neodločno in slabotno molila brez vsake vere in bi prejela vse!

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Pričakujte velike stvari od Boga.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon