Prizadevajte si za Danielovo odličnost

Daniel pa je zaradi svojega odličnega duha močno prekašal uradnike in satrape, zato ga je kralj mislil postaviti čez vse kraljestvo. (Daniel 6,3)

V Svetem pismu je Daniel opisan kot človek »odličnega duha«. Živel je, da bi proslavljal Boga, ne glede na ceno, ki jo je moral plačati.

Daniel je imel Boga izredno rad. Bil je neomajen v predanosti, s katero Mu je služil. Posledično mu je Bog dal naklonjenost in odobravanje pri kralju. Tako je napredoval v službi in postavljen je bil nad druge voditelje v deželi. Toda njegova predanost Bogu je bila preizkušena.

Voditeljem ni bilo všeč, da je kralj imel raje Daniela. Zato so zavedli kralja, da je izdal odlok, ki je prepovedoval, da bi kdo trideset dni kaj prosil kateregakoli drugega boga ali človeka razen kralja. Če bi kdo kršil ta odlok, bi ga vrgli v levjo jamo.

Daniel se ni uklonil temu odloku – bolj se je ukvarjal s tem, da bo ostal predan Bogu. Če poznate zgodbo, veste, da ga je Bog zaščitil in se na koncu proslavil.

Rada bi vas spodbudila, da živite z istim odličnim duhom. Odločite se, da boste živeli za Boga na vsakem področju svojega življenja. Tako boste tudi vi, tako kot Daniel, izpolnili svoj pravi namen in slavili Boga v vsem, kar počnete.

Kratka molitev

Gospod, zavezujem se življenju odličnosti, prav tako kot se je Daniel. Vcepi vame »duha odličnosti«, da Ti bom smel/-a iskreno in zavzeto služiti v vsem, kar počnem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon