Razlikujte »kdo« ste od tega, kar »delate«

Če je torej kdo v Kristusu (Mesiji) [vcepljen vanj]), je nova stvaritev (novo bitje) …                          (2 Korinčanom 5,17)

V svojem življenju sem delala napake – in prepričana sem, da jih bom delala tudi v prihodnje – ampak še vedno se imam rada. Dejstvo je, da ne naredim vedno vsega prav. Ampak to ne vpliva na to, kdo sem v Kristusu. Vem, da sem ljubljena in da sem še vedno dobra oseba. To izkušam, ker sem se kot nova stvaritev v Kristusu naučila razlikovati »kdo« sem od tega, kar »delam«.

Ko spoznate, da to, kar »delate«, ne določa tega, »kdo« ste, lahko okusite novo raven svobode od sramu. Ko veste, da vas ima Bog rad, lahko začnete zares imeti radi sebe na zdrav, uravnotežen način. Ko začnete imeti radi samega sebe, vas bodo začeli imeti radi tudi drugi. Imeti rad samega sebe ne pomeni, da ste polni ponosa; preprosto pomeni, da sprejemate sebe kot človeka, kakršnega je Bog ustvaril.

Vsi moramo spremeniti svoje obnašanje, ampak sprejemanje samega sebe kot Božje stvaritve je bistveno za napredek našega čustvenega zdravja in celovitosti v Kristusu. Če se lahko učimo te ene stvari – da imamo radi sebe –, bo na čudežne načine pomagalo premagati sram, ki izvira iz naše narave.

Kratka molitev

Sveti Duh, pomagaj mi razlikovati to, kar »delam«, od tega, »kdo« sem. Lahko se imam rad/-a in izkusim v polnosti osvobojenje od sramu, ker me Ti ljubiš in nenehno deluješ v mojem življenju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon