Resnična sreča

Resnična sreča

V vsem sem vam dal zgled, kako moramo s trdim delom pomagati slabotnim in se spominjati besed Gospoda Jezusa, ki je rekel: “Večji blagoslov je dajati kakor prejemati.” (Apostolska dela 20,35).

…  pomaga do pravice siroti in vdovi, ljubi tujca in mu daje kruha in obleke. (5 Mojzesova 10,18)

Pred nekaj leti nisem vedela, kakšna so Božja stališča o dajanju drugim. Še pred tem sem živela sebično, po sistemu “najprej jaz”. Neprestano sem se borila in si prizadevala najti srečo zase, a vedno sem bila izčrpana, pod pritiskom in zagotovo nesrečna.

Vendar me je Bog nekaj naučil o resnični sreči. Ko sem ugotovila, da je sreča stranski produkt, ko delamo nekaj dobrega za druge, sem prevzela življenjski slog, kjer sem namerno iskala različne načine, da sem pomagala ljudem – vsak dan.

Sveto pismo v Apostolskih delih 20,35 pravi: “V vsem sem vam dal zgled, kako moramo s trdim delom pomagati slabotnim in se spominjati besed Gospoda Jezusa, ki je rekel: ‘Večji blagoslov je dajati kakor prejemati.’” To je osupljivo. Dajanje prinaša več sreče kot sprejemanje? Na prvi pogled to nikakor ni smiselno. Živimo v svetu in kulturi, ki sta obsedeni s sprejemanjem. Tolikokrat vidimo ljudi, ki imajo veliko stvari in si mislimo: Oni morajo biti pa zares srečni.

Toda resnična sreča prihaja iz življenjskega sloga dajanja. Seveda to ne pomeni, da morate razdati milijone. Vse, kar vas Bog prosi, je, da date, kar imate.

Nikoli nočem biti take vrste oseba, ki bi rekla: “No, jaz pa že tako dovolj delam. Zadovoljna sem.” V resnici vas tak pogled ne bo nikoli zadovoljil. Nikoli. Želim pomagati tolikim, kolikor le zmorem.

Danes poiščite nekoga, ki mu lahko nekaj daste. Ne glede na to, kako velik ali majhen je vaš dar, naj bo to denar, čas ali spodbuda, samo dajte, kar imate. Izkusite resnično srečo, ki prihaja iz dajanja.


Kratka molitev

Gospod, vem, da resnična sreča prihaja iz dajanja, ne iz sprejemanja. Želim doživljati resnično srečo, ki prihaja takrat, ko se odpovem sebičnim željam in stremim k dajanju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon