Sad Duha

Sad Duha

Sad [Svetega] Duha pa je: ljubezen, radost (veselje), mir, potrpežljivost (miren značaj, potrpljenje), blagost, dobrotljivost (blagohotnost), zvestoba, krotkost, (vdanost, ponižnost, samoobvladanje (samonadzor, zdržnost). (Galačanom 5,22–23)

Ko smo napolnjeni s Svetim Duhom tako, da kar prekipevamo, vidimo, kako se Njegov sad kaže skozi nas. Imamo mir in veselje in smo dobri do ljudi. Jezus nam je zapovedal, naj ljubimo drug drugega tako, kot je On ljubil nas. Pomembno je, da svet vidi prikazano táko ljubezen. Ljudje so lačni resnice in morajo videti, da Bog lahko spremeni ljudi. Morajo videti Božjo ljubezen v dejanju, da bi lahko zahrepeneli po Njem.

Sveto pismo nas uči, naj bomo luč in sol (gl. Matej 5,13– 14). Svet je v temi, vendar kristjani, izpolnjenji s Svetim Duhom, prinašajo luč, kamorkoli gredo. Svet je brez okusa, vendar kristjani prinašajo sol (okus) življenju, kjer so prisotni.

Kot kristjani imamo zahtevno nalogo in moramo biti vedno občutljivi na Svetega Duha, kako ravnamo z ljudmi. Bog je v nas in preko nas poziva svet; smo Njegovi osebni predstavniki, zastopniki (gl. 2 Korinčanom 5,20). V luči tega dejstva je Pavel rekel, da bi se morali oprijeti nadnaravne naklonjenosti, ki nam je ponujena. Treba je sodelovati s Svetim Duhom, da razvijemo sad Duha do polne mere in se lahko obnašamo tako, da proslavljamo Boga in pritegnemo ljudi k Njemu.

Sad Duha se razvija, ko preživljamo težave, in se nadaljuje z Božjo pomočjo, zato da ravnamo z ljudmi tako, kot bi On. Ostanite močni v Gospodu in spominjajte se, da vas svet gleda. Ljudje vas potrebujejo, da ste sol in luč.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne glede na to, s kakšnim izzivom se danes spoprijemate, še naprej bodite prijazni do vsakogar, ki ga srečate.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon