Seveda zmorete!

Seveda zmorete!

Nobena preizkušnja (nobena skušnjava, vabljiva za greh) [ne glede na to, od kod pride in kam vodi] vas ni doletela in vas obvladala, saj je le človeška. (1 Korinčanom 10,13)

Vsi se soočamo s skušnjavami – temu se ne moremo izogniti. Ne gre za vprašanje, ali boste preizkušani. Vprašanje je, ali boste pripravljeni, takrat ko boste preizkušani.

Res si želim, da dojamete:  Vi lahko premagate skušnjavo. Nehajte govoriti: “Joyce, mislim, da ne zmorem tega.” Zbrišite tisti “ne zmorem” iz svojega besednjaka.

Če se zanašate na lastno moč in sposobnost, imate prav. Ne zmorete. Toda ko nalagate Božjo besedo v svoje srce, ko se naslanjate na Njegovo moč in zaupate v Njegove obljube, takrat ni skušnjave, ki je ne bi mogli premagati.

V letih hoje z Bogom sem se naučila pet stvari, s katerimi premagujem skušnjave. Prvič, morate biti modri. Pomislite na odločitev, ki ste jo sprejeli, in na posledice, preden nekaj naredite. Modrost gleda naprej.

Drugič, verjemite, da se lahko uprete skušnjavi. Obsojanje, krivda in sram izhajajo iz trenutka – če jih ustavite prej, izgubijo svojo moč; če pa se začnejo vrteti po vaši glavi, jih je težko ustaviti. Tretjič, soočanje s skušnjavami je del običajnega življenja. Če pričakujete borbo, boste vedno pripravljeni. Četrtič, izogibajte se področju, kjer ste šibki. Ne spravljajte se v tako situacijo, kjer zlahka padete. Če ne znate pametno ravnati z denarjem, ne pojdite v nakupovalni center, kadar si ne morete privoščiti nakupovanja!

In petič, ne zaupajte si preveč. Nikoli ne diplomiramo iz skušnjav. Tako bi zlahka mislili, da smo dovolj zreli in da se ne moremo več spotakniti, a ravno takrat se lahko zgodi, da kaj hitro postanemo tarča.

Bog želi, da mu zaupate, da vas lahko vodi do zmage na vsakem področju vašega življenja. Po Njegovi milosti … zmorete!


Kratka molitev

Gospod, vidim, da so preizkušnje del življenja. Pomagaj mi, da ne bom nepripravljen ali presenečen, ko pridejo. Hvala za modrost in milost, da premagam katerokoli in vsako skušnjavo in da živim v Tvoji zmagi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon