Ste naglušni?

Ste naglušni?

Naučil (navadil) sem se, da sem zadovóljen (do te mere, da me nič ne vznemiri) s tem, kar imam (v vsakršnem položaju). Znam se ponižati in živeti skromno v težkih okoliščinah, a znam živeti tudi v obilju. (Filipljanom 4,11–12)

Vedno smo pripravljeni slediti Svetemu Duhu, ko nas vodi v blagoslove. Če pa nas ne vodi tja, kamor sami želimo iti, lahko postanemo »naglušni«.

Potem ko se je Pavel spreobrnil in bil krščen v Svetem Duhu, mu je Duh povedal za nekaj težav, ki jih bo moral prestati (gl. Apd 9,15–16). Pavel je res šel skozi mnoge težke izkušnje, a bil je tudi blagoslovljen v svojem življenju. Napisal je dobršen del Nove zaveze, pod Božjim navdihom. Imel je vizije (videnja), prejel obisk angelov in mnoge druge čudovite stvari. Moral je slediti vodstvu Svetega Duha tudi takrat, ko blagoslovov ni bilo na vidiku. Poslušal in ubogal je Božji glas, ne glede na to, ali je bilo zanj ugodno ali neugodno, prijetno ali neprijetno, v njegovo korist ali ne.

V današnji vrstici je Pavel zapisal, da je zadovóljen tako takrat, ko uživa blagoslove, kot tudi takrat, ko se spoprijema s težavami in napori. V naslednji vrstici je izjavil, da vse zmore v Kristusu, ki mu daje moč. Okrepčal se je za dobre čase, da bi jih užival in ohranil pravo držo, in prav tako za težke čase, da bi jih prestal in tudi sredi njih ohranil pravilno držo.

Sveti Duh nas vodi skozi dobre in skozi težke čase. Lahko računamo Nanj, ne glede na to, kaj se dogaja v našem življenju.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bog je isti ne glede na naše okoliščine in vedno je vreden slavljenja in hvaležnosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon