Sveti Duh je kavalir

Sveti Duh je kavalir

Tako bi po Kristusu Jezusu [ko Ga sprejmejo] blagoslov, obljubljen Abrahamu, prešel nad pogane, da bi po veri [vsi] prejeli obljubo [Svetega] Duha [uresničenje te obljube]. (Galačanom 3,14)

V teh Posvetitvah sem že veliko pisala o Svetem Duhu in izpolnjenju z Duhom. S tem sem vam hotela zagotoviti možnost, da spoznavate Svetega Duha, ko prebirate te strani.

Sveti Duh je kavalir (gentleman, plemenit gospod). Ne bo se v svoji polnosti nepovabljen vsilil v vaše življenje. Izpolnil vas bo, a le, če Ga prosite, naj to naredi. V Evangeliju po Luku 11,13 je Jezus obljubil, da bo Bog dal Svetega Duha tistim, ki Ga prosijo. Jakob 4,2 nas opozori na razlog, zakaj nimamo določenih stvari, namreč zato, ker ne prosimo zanje.

Spodbujam vas, da pogumno stopite pred Boga in Ga dan za dnem prosite, naj vas izpolni s Svetim Duhom. Prosite v pričakovanju, da prejmete. Ne imejte razdvojenih misli, ne dovolite dvomu, da polni vaše srce, ampak prosite v veri. Verjemite, da boste prejeli, in zahvaljujte se Bogu, ker živi v vas. Bog ni človek, da bi lagal (gl. 4 Mojzes 23,19). On je zvest, da izpolni svojo Besedo, kadarkoli kdo pristopi v veri. Zato prosite in sprejmite, da bo vaše veselje dopolnjeno (popolno) (gl. Janez 16,24).

Današnja vrstica pravi, da smo prejeli obljubo Duha po veri. Nikomur ne moremo vsiliti daril; dajalec jih mora ponuditi, tisti, ki so jim ponujena, pa le sprejeti. Bog je ponudil svojega Duha kot dar, zato je vse, kar vam je treba storiti, le to, da se sprostite in prejmete po veri.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Nikoli ne bodite sramežljivi, ko prosite; še kar naprej vztrajno prosite Boga, da izpolni vse vaše potrebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon