»Sveto«

»Sveto«

Angel ji je odgovoril: »Sveti Duh bo prišel nadte in moč Najvišjega te bo obsenčila [kot sijoč oblak]; zato se bo Sveto (čisto, brezgrešno) (Potomstvo), ki bo rojeno iz tebe, imenovalo Sin Boga.« (Luka 1,35)

Devica Marija je zanosila po delovanju Svetega Duha, ki je prišel nadnjo. Glede na današnjo vrstico je Sveti Duh posadil v njeno maternico »Sveto«. Duh Svetosti je bil vanjo posajen kot Seme. V njeni maternici je Seme zraslo v Sina Boga in Sina Človekovega, ki ga je svet potreboval, da osvobodi ljudi spon greha.

Ko sprejmemo Jezusa za svojega Odrešenika (ko se na novo rodimo), se v nas zgodi nekaj podobnega. »Sveto«, Duh Svetosti, je posajeno v nas kot Seme. Ko zalivamo to Seme z Božjo besedo in preprečujemo »plevelu posvetnosti«, da ga zaduši, bo zraslo v ogromno drevo pravičnosti, »Gospodov nasad, v Njegovo poveličanje« (Izaija 61,3b).

Božja beseda nas uči, naj si prizadevamo za svetost (gl. Hebrejcem 12,14). Ko tako naravnamo svoje srce, nam Duh Svetosti pomaga. Če želimo biti sveti, se moramo izpolnjevati s Svetim Duhom in mu dovoliti, da nam govori, nas »popravi«, vodi in nam pomaga na vsakem življenjskem področju. Nikoli ne pozabite, da »Sveto« živi znotraj vas. Zalivajte to seme z Božjo besedo in naj vas Sveti Duh nagovarja in uči, kako mu pomagate rasti.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Sveti Duh hrepeni po tem, da bi bil vaš zvesti sopotnik, ko vas uči in vodi v svetost.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon