Svoboda mirnega, treznega in stabilnega življenja

Ti pa bodi miren, trezen in stabilen, neustrašno sprejmi in pretrpi vsako stisko, opravljaj poslanstvo evangelista, dobro in v celoti izpolnjuj vse naloge svoje službe. (2 Timotej 4,5)

Rojeni smo, da bi bili svobodni, to je dar od Boga. Vprašanje je, ali ste pripravljeni prestati vse, kar je treba, da bi bili svobodni, ali si želite ostati tam, kjer ste, do konca življenja? Ključ do svobode je v izpolnjevanju tega, kar Bog želi, da delate, korak za korakom; in sčasoma boste izplavali iz zmešnjave.

V zgornjem odlomku Pavel naroča Timoteju, naj bo miren, trezen in stabilen in naj izpolnjuje vse dolžnosti svoje službe. To je dober nasvet za vse nas.

Namesto da nas obvladujejo čustva, ko se soočamo s težavami, se moramo umiriti in usmeriti na to, v kar nas je Bog poklical, da delamo. Ko vas nekaj vznemiri, ne dovolite, da vam to uniči življenje, ampak se raje obrnite k nečemu dobremu. Premagajte zlo in jezo tako, da molite za tiste, ki so vas prizadeli in zlorabili. Na občutke sebičnosti odgovorite tako, da naredite nekaj dobrega za nekoga drugega.

Kadarkoli sovražnik skuša vzburkati vaša čustva, se umirite in delajte to, v kar vas je Bog poklical!

Kratka molitev

Sveti Duh, pomagaj mi biti miren/-na, trezen/-na in stabilen/-na, da se lahko svobodno veselim življenja in opravljam delo, v katerega si me poklical.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon