Učimo se iz Pavlove molitve

Učimo se iz Pavlove molitve

[Vedno molim], naj vam Bog našega Gospoda Jezusa Kristusa, Oče veličastva, da duha modrosti in razodetja … (Efežanom 1,17)

Danes bi se posvetili nekaterim Pavlovim molitvam. Ko sem brala njegove molitve v Pismih Efežanom, Filipljanom in Kološanom, sem se počutila slabo zaradi mesenosti lastnih molitev; Pavlove molitve so tako močno vplivale name, da od takrat naprej moje molitve nikdar več niso bile take, spremenile so se. Opazila sem, da Pavel nikoli ni molil za ljudi, da bi imeli lahko življenje ali da bi bili rešeni težav. Namesto tega je molil, da bodo zmožni z dobro voljo, dobro držo prenesti vse, kar jim pride na pot, da bodo potrpežljivi, vztrajni in živi zgledi Božje milosti drugim ljudem. Molil je za stvari, ki so pomembne Bogu. Iz lastnih izkušenj vam zagotavljam, da nam On sprosti neverjetno moč, kadar molimo na tak način. Bolj bi morali skrbeti za lastno duhovno stanje kot za to, da bi dobili vse, kar si želimo.

Današnja vrstica je ena izmed Pavlovih molitev. Uči nas, naj molimo za duha modrosti in razodetja – in to bi morala biti naša glavna, osnovna prošnja. Pravzaprav verjamem, da ko prosimo Boga za razodetje – duhovni vpogled in razumevanje – je to ena izmed najpomembnejših molitev, ki jih sploh lahko molimo. Razodeti pomeni »odkriti«; prositi moramo Boga, da nam odkrije vse, kar nam v Kristusu pripada. Potrebujemo Njega, da nam razodene in odkrije resnico Besede, da bomo razumeli, kako naj molimo zase in za druge. Ko vam nekdo pove za svetopisemsko načelo ali duhovno resnico, je to le delček podatkov. Ko pa vam Bog to pomaga doumeti, postane razodetje – razodetje pa je nekaj, kar vam resnico oživi, jo naredi tako popolno in resnično, da vam je nič nikoli ne more vzeti.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Oddahnite si od prošenj za stvari, namesto tega prosite Boga za več prisotnosti v vašem življenju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon