Večje ko je nasprotovanje, večja je priložnost

Kajti odprla so se mi velika vrata priložnosti za učinkovito služenje [veliko in obetavno] in nasprotnikov je mnogo. (1 Korinčanom 16,9)

Kadarkoli nam Bog položi v srce novo zamisel, sanje, vizijo ali nov izziv za življenje, nam bo sovražnik nasprotoval.

Bog nas nenehno kliče na nove nivoje. Nekateri izmed njih se zdijo veliki in pomembni; drugi se zdijo razmeroma majhni ali nepomembni. A ne ozirajmo se na to, saj kadarkoli dosežemo nov nivo z Bogom, se bomo vedno soočili z novim nivojem nasprotovanj našega sovražnika hudiča.

Skupaj z nasprotovanjem pa pride tudi priložnost. In ker je Bog vedno z nami, se nam ni treba bati. Nekatere stvari se nam morda zdijo prevelike, ampak z Bogom ni nič nemogoče. Njega nič ne preseneti niti ne prestraši. Z Njim lahko uresničimo vsak izziv, postavljen pred nas.

Če ste se odločili, da boste dosegli nove nivoje, na katere vas Bog kliče, potem se ne predajte navkljub nasprotovanju. Zavedajte se raje, da, večje ko je nasprotovanje, večja priložnost je pred vami. Pogumni bodite, zajemajte moč in pogum v Svetem Duhu, saj je On vedno z vami.

Kratka molitev

Gospod, ne dovoli, da se opotekam zaradi nasprotovanj. Vem, da imaš zame čudovite načrte; zato veliko nasprotovanje pomeni samo veliko priložnost. Zaupam Ti in vem, da me lahko pripelješ na nov nivo vere, da služim drugim po Tvoji ljubezni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon