Vedno na voljo

Vedno na voljo

… pošteni bodo prebivali v Tvoji prisotnosti (pred Tvojim obličjem). (Psalm 140,14)

Dejstvo, da Sveti Duh živi v nas, dokazuje Njegovo pripravljenost, da je vedno na voljo, da nam govori in nam pomaga, kadar Ga potrebujemo. Ko še naprej duhovno rastemo, bomo izkusili skušnjavo, toda Bog nam daje Svetega Duha, ki nam omogoča, da se ji upremo, in sklepamo pravilne odločitve namesto napačnih.

Pa vendar nihče ni popoln in bomo delali napake. Toda Božje odpuščanje nam je vedno na razpolago po Jezusu Kristusu. Prejetje Njegovega odpuščanja nas okrepi in nam omogoča, da hodimo še naprej z Bogom. Prav tako umirja naše srce, nas osvobaja in nam pomaga jasneje slišati Gospodov glas.

Občutek poraženosti in obsodbe zaradi napak, ki jih naredimo, nas oslabi. Namesto da zapravljamo energijo s tem, da se počutimo slabo v svoji koži, bi morali energijo usmeriti drugam: prepričajmo se, ali je srce uglašeno na Božji glas, ko nas vodi v večjo moč in globlji odnos s seboj. Njegovo odpuščanje in Njegova prisotnost sta nam vedno na voljo po Svetem Duhu. Ko danes iščete Boga, vas spodbujam, da sprejmete Njegovo ljubezen in usmiljenje. Njegove roke so odprte in On čaka, da preživi čas z vami.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Zapomnite si, da vam je Sveti Duh vedno na voljo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon