Vera je dejavna

Vera je dejavna

Apostoli so rekli Gospodu: “Pomnoži nam vero (tisto zaupanje, ki izvira iz našega prepričanja o Bogu).” (Luka 17,5)

Mnogo ljudi, morda celo vi, moli, da bi imeli “veliko vero”, ampak ta ne pride samo po molitvi. Gradi se počasi, malo po malo, ko v poslušnosti vstopimo v to, kar nas je Bog prosil. Morda nas celo prosi, da naredimo nekaj, s čimer nimamo prav nobenih izkušenj ali pa tega ne razumemo čisto dobro; ampak ko vstopimo, izkusimo Božjo zvestobo in naša vera raste.

Bog včasih da ljudem dar vere za določeno situacijo v njihovem življenju, ampak običajno vera postane velika skozi izkušnje. Naša vera se poglablja, postaja močnejša in večja, ko jo vadimo.

V današnji vrstici so učenci prosili Jezusa, naj jim pomnoži vero. Odzval se je z odgovorom, kot vidimo v naslednji vrstici (Luka 17,6), da morajo delovati v veri, če želijo, da se ta pomnoži. Ista resnica velja tudi za nas danes. Naše delovanje, izpolnjevanje stvari je način prikaza vere; vera pogosto zahteva dejanje. Seveda so tudi časi, ko Bog želi, da čakamo Nanj, da On deluje, ukrepa za nas. So pa tudi drugi časi, ko moramo dokazati, da imamo vero, tako da nekaj naredimo. Ko želimo rasti v veri, moramo biti voljni, da čakamo s pričakovanjem ali da ravnamo v skladu z Božjo besedo za nas. Naša vera pa nikakor ne bo rastla, kadar ne delamo nič od tega.


BOŽJA BESEDA ZA NAS DANES: Ravnajte tako, da prikažete svojo vero.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon