Onemogočite sovražnika

Onemogočite sovražnika

Imejte to za čisto veselje, moji bratje, kadar pridete v razne preizkušnje ali padete v kakršnekoli skušnjave. Bodite prepričani in razumite, da preizkušanje in dokazovanje vere prinašata vzdržljivost, stanovitnost in potrpežljivost. (Jakob 1,2–3)

Ena izmed napak, ki jih mnogi kristjani delajo, je ta, da, ko pridejo preizkušnje, molijo, da bi se nehale. Prepričana sem, da bi namesto tega morali moliti za moč in vzdržljivost; Boga moramo prositi, da nas naredi stanovitne. Če sovražnik uperja v nas svoje največje orožje – dela vse, kar le lahko, da bi nas vznemiril in prizadel, ko uničuje naš posel, razdira družine ali kako drugače krade naš mir –, mi pa ostajamo neomajni, stanovitni in potrpežljivi, bo izjemno razočaran in na koncu poražen, ker ne sodelujemo z njim.

Pismo Filipljanom 1,28 pravi: “Ne dajte se v ničemer [niti za trenutek] ustrahovati ali prestrašiti svojim nasprotnikom in sovražnikom, kajti v tem [v vaši nespremenljivosti in neustašnosti] je zanje jasno znamenje (dokaz in pečat) [njihove neizogibne] pogube, za vas pa [zanesljiv znak in dokaz] osvobojenja in rešitve, in to od Boga.” Ta vrstica nas spodbuja, da se ne prestrašimo in ne pustimo ustrahovati, ko hudič prihaja proti nam, ampak ostanemo neomajni. Ko tako delamo, pokažemo hudiču, da nas ne more obvladati, a ne le to; Gospodu pokažemo, da verujemo Vanj. Dejstvo, da naša dejanja utrdijo naše zaupanje Vanj, je Božji signal, da sprosti svojo moč v našo stisko in nas osvobodi. Prepričana sem, da Bog želi, da ga slišite, ko vam pravi, da trdno stojte in se ne bojte.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Naj bo vaše zaupanje v Boga tako neomajno, da bo onemogočilo sovražnika.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon