Novo srce

Novo srce

Dam vam novo srce in novega duha denem v vašo notranjost. Odstranim kamnito srce iz vašega telesa … Svojega Duha denem v vašo notranjost in storim, da se boste ravnali po mojih zakonih, in držali se boste mojih odlokov in jih izpolnjevali. (Ezekiel 36,26–27)

Današnji vrstici vsebujeta obljubo, ki jo je Bog izrekel pred tisoče leti, obljubo, da bo prišel dan, ko bo dal ljudem novo srce in ko bo položil svojega Duha v njihovo notranjost. Ko je Bog izrekel te besede, so ljudje živeli pod staro zavezo, v času pred Jezusovim rojstvom, smrtjo in vstajenjem. V Stari zavezi je Sveti Duh bil z ljudmi in prihajal nadnje za posebne namene, ni pa živel v njihovih srcih.

Mi živimo v novi zavezi, v času, o katerem je Bog govoril po preroku Ezekielu, ko je obljubil, da bo poslal svojega Duha, da bo živel v nas. Nihče se ni mogel na novo roditi in postati prebivališče za Božjega Duha, dokler Jezus ni umrl in vstal od mrtvih. Zdaj ko je prišel, Ga lahko sprejmemo kot Gospoda in Odrešenika in lahko sprejmemo Svetega Duha v svoje srce. Ko živi v nas, nam lahko govori, nam omogoča, da slišimo Njegov glas in nam daje moč, da ubogamo, kar nam reče.

Spodbujam vas, da razmišljate o neverjetnem blagoslovu, saj ste izbrani za dom, bivališče Boga. To pomeni, da ste si vi in Bog zelo blizu in lahko pričakujete, da boste uživali čudovito druženje z Njim.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Zelo blizu ste Bogu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon