Visoka cena praznega življenja

Kaj namreč koristi človeku, če si ves svet pridobi, svoje življenje [blagoslovljeno življenje v Božjem kraljestvu] pa zapravi (izgubi)? Ali kaj bo dal človek v zameno za svoje [blagoslovljeno] življenje [v Božjem kraljestvu]? (Matej 16,26)

Satan nas mami, da bi bili pobiti in skrušeni, Bog pa nas vabi, da se povzpnemo više. Ena izmed najhujših napak, ki jih lahko naredimo, je samovšečnost, ko smo zadovoljni s seboj. Taka miselnost meni, da je to, kar imamo zdaj, dovolj dobro ali najbolje, kar zmoremo. Miselnost nizkega pričakovanja nas zadržuje, saj Bog lahko naredi po nas le toliko, kolikor verjamemo, da On lahko naredi.

Pazite, da duhovno ne obtičite na »dobrem mestu«. Nočem biti povprečna, ker ne služim povprečnemu Bogu. Bog je Bog izvrstnosti, odličnosti in želim slediti Njegovemu zgledu. Kot pravi zgornja vrstica, lahko pridobimo vse, kar nam svet ponuja, na koncu pa izgubimo (zapravimo) blagoslovljeno življenje, ki ga je On pripravil za nas.

Plitko življenje nas drago stane. Nič ne more odtehtati čudovitega, mirnega, veselega, pravičnega, svetega življenja, ki ga lahko imamo v Kristusu že tu na zemlji. Če se upirate Božji volji in delate po svoje, je vaše življenje plitko in prazno.

Bog želi, da ste blagoslovljeni, ne želi pa, da sami skušate priti do tega. On ne želi, da iščete stvari ali da jim dajete prednost pred Njim. Spomnite se, da če najprej iščemo Boga in Božje kraljestvo, nas bodo dohiteli vsi blagoslovi, ki jih je On pripravil za nas. To pa je pravo, polno življenje!

Kratka molitev

Gospod, nočem se navaditi in zadovoljiti s plitkim življenjem. Pomagaj mi, da iščem Tebe. Tako bom že danes živel/-a v polnosti Tvojega kraljestva.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon